Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #762

    Candidat UBB
    Participant

    Vă scriu pentru a vă cere sfatul în privința unor prevederi legale privind organizarea concursurilor pe posturile vacante în universitățile românești.

    Conform art. 1 (7) din HG Nr. 457 din 4 mai 2011 privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţămîntul superior orice contestație se soluținonează de către comisia de concurs a cărei evaluare este de fapt contestată.

    Fără a fi jurist, nu mi se pare drept ca aceeași comisie să rezolve contestația propriei decizii și de aceea apelez la ajutorul dvoastră.

    Menționez că m-am aflat în această situație, la un concurs în ianaurie 2016 la Universitatea Babeș-Bolyai, cînd două contestații au fost respinse fără a se motiva felul în care dosarele noastre de concurs au fost depunctate.

    Mai mult, am participat la două concursuri identice organizate de același departament, iar nota pe dosar pe care am obținut-o de la două comisii ale aceluiași departament, care se presupune că utilizează aceeași grilă de evaluare, a fost diferită.

    Sper că și dvoastră considerați acesta un abuz și că puteți să îmi acordați consiliere juridică în vederea unei acțiuni în jusitiție

    0 0
    #763

    Daca va nemultumeste solutionarea contestatiei, puteti formula o actiune in contencios administrativ, prin care puteti solicita anularea concursului si acordarea unor daune , de exemplu, in cazul in care va incadrati in termenul prevazut de art. 11 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 .

    2 0
Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.