Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #930

  Alina
  Participant

  Buna ziua, va scriu pentru a va cere parerea in legatura cu o masura de inlaturare a sotului strain (cetatean libian cu permis de sedere romanesc in acel moment) din tara.
  Va povestesc pe scurt intamplarea.
  In data de 13.10.2016 ajuns la aeroportul din Bucuresti i s-a comunicat ca nu poate intra in tara iar rezidenta lui a fost anulata. I s-a dat un formular unde era bifat ca asupra lui exista un consemn de nepermitere a intrarii pe teritoriul Romaniei. Din acel punct am informat ambasada Libiei, au zis ca se ocupa ei, nu am putut afla nimic, am facut petitii la Inspectoratul Politiei e Frontiera in care mi s-a comunicat de fiecare data ceva sumar, ca nu poate intra in tara, ca exista un consemn (de unde si de care cine nu au specificat). Doar ca este valabil 15 ani.
  Am ajuns in judecata intr-un final (prea tarziu se pare) ptr ca am fosg mintiti de un avocat ca a rezolvat cazul, dar in realitate nici macar nu – depus dosarul. In fine dupa aproximativ un an de la intamplare un alt avocat reuseste ca obtina un termen ptr a anula acest act emis de catre Politia de Frontiera, iar ca si raspuns am primit ca cererea noastra este tardiva, desi avocatul sustine ca are dreptul sa conteste oricand. In acest moment am facut un apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie si inca asteptam un termen dupa aproximativ un an.
  Ce am aflat in urma acestui proces la Curtea de Apel este ca cei de la SRI au depus un document secret, a carui dezvaluire nu vor sa o faca. Am pacut o petitie si la SRI iar ca si raspuns au spus ca este un document secret iar ei au dreptul de a lua masuri preventive in ceea ce priveste siguranta nationala.
  Avocatul a vazut acel document dar dupa cum sustine nu imi poate divulga ceea ce contine, a putut sa imi spuna decat ca sunt niste presupuneri si atat, nu este nimic de care poate fi acuzat.
  Dar eu ma intreb este normal ca sa nu ai dreptul sa te aperi? Chiar fiind un cetatean strain, dar avand o sotie si 2 copiii la momentul acela (3 in acest moment) care sunt cetateni Romania, avand o viata de familie in acea tara sa ii desparti asa fara drept de apel, fara a stii macar pentru ce este acuzat?
  Va rog sa ma ajutati sa ma adresez la persoanele sau institutiile care trebuie. Avocatul de acum imi tot spune sa astept termenul de judecata dar nu prea da sperante. E posibil asa ceva? Sa fii acuzat de ceva de care tu sa nu stii si sa nu ai dreptul sa demonstrezi contrariul?
  Va multumesc anticipat

  0 0
Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.